1.søndag i advent

Her i huset er det juleforberedelser som har foregått denne 1.søndag i advent. Har et håp om at det kanskje kan bli noen roligere dager nærmere jul når en forbereder seg tidlig. Lov å håpe i allefall. Her er adventstaken vår, hadde tenkt å spraymale den, men det har det ikke blitt tid til:
november09 024
De lilla kulene skal festes til lysene, det må jeg huske etterpå.To stoler har fått 2.støket med hvitmaling. Skulle trekke om putene også men stiftene til stiftemaskinen er ligger på jobben så det må jeg gjøre i morgen. Men det som er gjort er gjort:


Godt i gang med julebaksten. Har bakt 38 lefser. Vet ikke hva desse lefsene heter men det er noen mamma brukte lage. Nå de siste årene har jeg bakt dem selv og søstrene mine baker også de samme. Kjempegoe er de iallefall, er visst noen som ønsker seg sånne til jul. Bilde viser lefsene ferdig stekt og ferdig dynka og smurt.Har også stekt krumkaker og julemanna (hvite julemenn blir de også kalt). Har brukt 8 timer i dag med baking, bra arbeidsøkt det;)

Har strikka litt også sia sist. Gjorde ferdig Viktoria(tror jeg det var) lua, det mangla bare dusk og stjerne. Etter å ha strikka blånisse sett fikk jeg lyst å strikke et rødnisse sett også.


Enda ei lue svart/hvit Merino Exstra Fine pinne 4 og nå holder jeg på med ei til i svart og grått. Da tror jeg at jeg har strikka mange nok av samme sort.
november09 020Har strikket og tova kremmerhus, skal dekorere dem omtrent som de i hjørnet. Har brukt Beo og Pt3 fra PT, pinne nr 6.
Prøver å skrive en oppskrif på hvordan jeg gjorde det:
La opp 56 masker (på den største) med en tråd av hver kvalitet. Strikka dobbelt et lite stykke (ca 2 fellinger) Fellte ca hver 6.omgang til det var igjen 4 masker, snurp sammen og fest tråden.  Tova på 40 grader. PS Beo tar farge så bruk noe hvitt hvis du skal tove  hvite ting.
kremmerhus
Ganske søtt med sølvstjerner. Vi får se hva det blir til på de to andre.

2,5 timer til trekning av jubileumstrekninga. Blogger nok ikke før i morgen om hvem som vinner.

Ha en flott 1.søndag i advent og ei flott uke.6 kommentarer

Mariann S

29.nov.2009 kl.22:49

Kor flinke du er :) Du har laga masse fint. Kjekt ¨å sjå at det ikkje berre er eg som driv og malar rett opp i adventstida :)

Mariann S

29.nov.2009 kl.23:10

Eg bor i di heimbygd ( by;) )

Mariann S

29.nov.2009 kl.23:11

... men eg kjem frå Syvde :)

tintin

30.nov.2009 kl.10:23

Du e no so flittige som alltid, mykje godt og mykje fint. Trur du forresten julenissen kan å lage lefse???

gun

30.nov.2009 kl.14:30

Så duktig du har vært. Kremmerhusene tror jeg at jeg skal prøve meg på de var veldig søte.

Håper der får en trivelig førjulsuke så snakkes vi senere.

Sylvia

30.nov.2009 kl.19:21

Her bare bobler det over av ENERGI her hos deg. Kan du gi bort noe?? Baking, strikking og maling av stoler!!!! Også før jul, og du har da en butikk å ta deg av!!?

Jeg sovner snart......så nå er det kaffekoking på gang, litt marsipansjokolade og kjedelig strikketøy (sokker.....)

Håper ikke jula varer helt til påske, da!

Skriv en ny kommentar

Sissel`s hverdag

Sissel`s hverdag

44, Nannestad

Vil skrive litt om min hverdag og interesser. Driver egen gave og interiør butikk med garn selvfølgelig Gift og har 3 gutter på 15, 21 og 22 år.

Kategorier

Arkiv

hits